CON TODO – Miss Grand Rumania habló sobre la crisis de Venezuela

0
384

Miss Grand Rumania no se quedó callada ante la difícil situación que atraviesa Venezuela, a pesar de estar disfrutando de muchas comodidades como candidata del concurso a celebrarse en los siguientes días.

Al menos 80 mujeres se encuentran en Venezuela para participar en el Miss Grand Internantional. A pesar de que el certamen busca resaltar lo hermoso del país, lo cierto es que no se ha podido tapar toda la crisis que se viven actualmente en la nación, tal como lo registró Ramona Vatamu, Miss Grand Rumania, en su instagram.

“La situación económica está en el terreno, y el principal problema de los venezolanos es cómo sobrevivir, en cualquier forma … por ejemplo, el viaje en taxi desde el aeropuerto hasta la ciudad cuesta aprox. $ 5, pero si veo que eres turista te pido que pagues $ 40”, comentó en su cuenta en Instagram el pasado viernes.

Asimismo, habló sobre los funcionarios policiales y los sobornos que se realizan en los aeropuertos, algo que consideró “comprensible” puesto que “quieren sobrevivir”.

Sin embargo, destacó que “los venezolanos son personas cálidas, que sonríen y le dan la bienvenida, desde el aeropuerto, cuando escucharon que soy de Rumania, me saludaron con una ´hermana rumana´”.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

VENEZUELA 🇻🇪 @missgrandinternational Venezuela este una dintre cele mai mari țări exportatoare de petrol și deține cele mai mari rezerve de petrol și totuși a dat faliment. Situația economică e la pământ, iar principala problemă a venezuelenilor este cum să supraviețuiască, prin orice formă.. de exemplu cursa de taxi de la aeroport spre oraș costă aprox. 5$, dar dacă văd că ești turist te pun să plătești 40$. Sau poliția te oprește fără motiv, îți reține actele și tot ce trebuie să faci este să le dai o șpagă de 10€ și exemplele pot continua. Dar oarecum e de înțeles, ei își doresc să supraviețuiască. Ce am observat până acum de când sunt aici? Lumea nu se bate/împușcă pe stradă, din contră, venezuelenii sunt oameni calzi, care îți zâmbesc și te primesc cu plăcere, încă de la aeroport, când au auzit ca sunt din România, m-au întâmpinat cu „hermanita rumana”. Venezuelenii nu știu limba engleză, așa că a trebuit să-mi exersez spaniola învățată de la telenovelele la care mă uitam în adolescență. Românii nu sunt singurii care aplaudă la aterizarea avionului, am mai identificat un popor, se pare. Într-adevăr, Venezuela este o țară extrem de săracă, mai săracă și decât India. Salariul mediu aici este de 13$/lună, adică prețul unui prânz mai consistent în România. Ca să-și cumpere un iPhone, venezuelenii trebuie să muncească aprox. 5-6 ani. Ce este interesant este că nu plătești combustibilul atunci când mergi să alimentezi în benzinărie, doar lași tips dacă vrei. Și transportul în comun este gratis, nu există ideea să plătești bilet. Deși Venezuela este țara-mamă a telenovelelor, oamenii nu dețin un televizor în casă, pentru că este foarte scump. Deși ai atâtea lucruri gratis aici, cum ar fi combustibilul, trasportul în comun, apa etc., mâncarea este foarte scumpă și se găsește puțină spre deloc. O porție de orez cu pui costă 25$. Cand stai să reflectezi că noi în România aruncăm mâncarea în proporție de 50%, nu te gândești că în celălalt colț al lumii sunt oameni care ar da orice să aibă ce să mănânce. Aici este ca pe vremea lui Ceausescu, și dacă ai bani să plătești, stai cu ei în buzunar că nu găsești mâncare, totul trebuie raționalizat și porționat pe zile.

Una publicación compartida de • RAMONA VĂTĂMANU • رامونا •♈️ (@ramona.vatamanu) el

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Rainy day go away ☔️ @missgrandinternational | Dress: @rawlingsclaudia ❤️ #MissGrandRomania2019

Una publicación compartida de • RAMONA VĂTĂMANU • رامونا •♈️ (@ramona.vatamanu) el

Redacción GossipVzla.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí